محل تولد: گيلان
شغل: -
سن: -
تحصیلات: -
محل شهادت: رامسر
تاریخ شهادت: ۸-۱-۱۳۶۰
زادگاه و پرورش در میان زحمتکشان
مجاهد شهید خیرالله اقبالی نژاد در گیلان و در خانوادهای زحمتکش چشم به جهان گشود. او از همان ابتدا با سختیهای زندگی طبقات محروم آشنا شد و بهتدریج به دردها و مشکلات مردم جامعهاش پی برد. این آگاهی او را به مسیر مبارزه برای آزادی و عدالت کشاند. او نهتنها به مسائل و معضلات اقتصادی و اجتماعی حساس بود، بلکه همواره در تلاش بود تا برای کاهش رنجهای مردم و آگاهیبخشی به آنان گام بردارد.
مبارزه در دوران انقلاب ضدسلطنتی
در جریان انقلاب ضدسلطنتی ۱۳۵۷، خیرالله با شهامت و ایستادگی در برابر نیروهای سرکوبگر رژیم شاه، به یکی از چهرههای فعال مبارزاتی در منطقه رامسر تبدیل شد. در روزهایی که چماقداران شاهنشاهی به مردم و تجمعات حمله میکردند، خیرالله بدون ترس و با ایمان به پیروزی خلق، همراه با دیگر جوانان مبارز، در صف مقدم ایستادگی میکرد.
او در روز ۲۱ بهمن ۱۳۵۷، یکی از نیروهای پیشرو در تسخیر ژاندارمری رامسر بود. او امید داشت که با سقوط دیکتاتوری شاه، آزادی و عدالت به جامعه بازگردد و طبقات محروم، به حقوق از دسترفتهشان دست پیدا کنند.
پس از انقلاب؛ امیدها و مبارزه علیه ارتجاع
پس از پیروزی انقلاب، خیرالله که رانندهای زحمتکش بود، بهعنوان هوادار سازمان مجاهدین خلق ایران، فعالیتهای خود را در راستای افشای خیانتها و سرکوبهای رژیم جدید ادامه داد. او تلاش میکرد همکارانش را با آرمانهای آزادیخواهانه مجاهدین آشنا کند و برای مردم روشن سازد که آنچه خمینی و رژیمش وعده داده بودند، چیزی جز استبداد و دیکتاتوری مذهبی نیست.
اما دیری نپایید که چهره واقعی خمینی و حاکمیت او بر مردم آشکار شد. مزدوران حزب جمهوری اسلامی، که بهحق "حزب چماقداران" نام گرفته بود، به سرکوب نیروهای انقلابی و آزادیخواه پرداختند و خیانتهایشان را در قالب تهاجم به دفاتر و نمایشگاههای مجاهدین خلق نشان دادند.
حمله چماقداران و شهادت در مسیر آزادی
در فروردین سال ۱۳۶۰، نیروهای چماقدار و بسیجیهای حزب جمهوری اسلامی به بهانه جمعآوری نیرو برای جبهه جنگ، اقدام به ایجاد آشوب و حمله به مراکز مجاهدین در رامسر کردند. در این حملات، آنها به نمایشگاه مجاهدین یورش بردند و به غارت و تخریب پرداختند. اما مردم رامسر و نیروهای هوادار مجاهدین، با شجاعت در برابر این تهاجم ایستادگی کردند.
خیرالله اقبالی نژاد، همراه با مادر شجاع خود و سایر مردم مبارز، در خط مقدم این دفاع قرار گرفت. او حاضر نبود ببیند که نیروهای سرکوبگر، فضای آزادی را از مردم بگیرند. در همین درگیریها، مزدوران سپاه پاسداران با اسلحه بهسوی مردم آتش گشودند و او را هدف گلوله قرار دادند.
سرانجام در روز ۸ فروردین ۱۳۶۰، در نخستین روزهای سال جدید، خیرالله اقبالی نژاد در راه آرمان آزادی و عدالت، به شهادت رسید.
پیام مجاهدین خلق در مورد شهادت خیرالله اقبالی نژاد
در اطلاعیهای که سازمان مجاهدین خلق ایران پس از این واقعه منتشر کرد، چنین آمده است:
هموطنان عزیز، مردم آگاه و مبارز مازندران!
در نخستین روزهای سال جدید، همچنان جنایات ضدخلقی چماقداران و حامیانشان ادامه دارد. رژیم حاکم، که جز سرکوب و اختناق چیزی برای مردم به ارمغان نیاورده، در روز ۸ فروردین ۱۳۶۰، برادر مجاهد خیرالله اقبالی نژاد را به جرم دفاع از آزادی و حق مردم، با گلوله به شهادت رساند.
خیرالله، یک کارگر زحمتکش و هوادار فعال مجاهدین بود که تمام تلاشش را برای افشای ماهیت ارتجاعی رژیم به کار برد. اما خمینی و سرکوبگرانش، حتی از یک کارگر آزادیخواه نیز هراس داشتند و او را ناجوانمردانه به شهادت رساندند.
شهادت این مجاهد خلق، همچون خونهای ریختهشده دیگر، مردم را بیشازپیش نسبت به چهره واقعی خمینی و رژیمش آگاه خواهد ساخت.
شهادتی که مسیر آزادی را روشن کرد
خیرالله اقبالی نژاد، نمونهای از فرزندان صادق و مبارز خلق ایران بود که در برابر ظلم و ستم سر فرود نیاورد. او از مبارزه با دیکتاتوری شاه تا مقاومت در برابر استبداد دینی خمینی، هیچگاه از آرمانهای خود کوتاه نیامد و سرانجام با خون خود، حقیقت را به نسلهای آینده نشان داد.
0 نظرات:
ارسال یک نظر