محل تولد: تهران
شغل: -
سن: ۲۷
تحصیلات: ابتدایی
محل شهادت: کرمانشاه
تاریخ شهادت: ۱۳۶۷
سابقهٌ مبارزاتی: ۷سال
خدیجه نیکنام، زنی ۲۷ ساله از تهران، یکی از نمادهای ایستادگی، فداکاری و تعهد در تاریخ مبارزات آزادیخواهانه ایران است. او با سابقهای ۷ ساله در مبارزه و روحیهای سرشار از ایمان و اراده، توانست نام خود را در زمره قهرمانان جاودانه این راه ثبت کند.
خدیجه در سال ۱۳۶۰ با سازمان مجاهدین خلق آشنا شد و همزمان با آغاز مبارزه مسلحانه، تصمیم گرفت زندگی مخفی را برگزیده و به مسئولیتهای انقلابی خود پاسخ دهد. این انتخاب در شرایطی صورت گرفت که او مادر سه کودک خردسال بود و زندگی مخفی، دشواریهای بسیاری برای او به همراه داشت. اما خدیجه با وجود تمام این چالشها، نه تنها از مسئولیتهایش شانه خالی نکرد، بلکه در انجام وظایف تبلیغاتی و انقلابی خود همواره پیشقدم بود.
در سال ۱۳۶۴، خدیجه تصمیم گرفت تا مبارزه خود را به مرحلهای جدید وارد کند. او از کشور خارج شد و به تشکیلات سازمان در خارج از کشور پیوست. پس از مدت کوتاهی، با تقاضای خود به منطقه مرزی اعزام شد و به صفوف پیشتازان نبرد علیه دیکتاتوری پیوست.
خدیجه نیکنام، زنی مقاوم، باصلابت و فداکار بود. او با روحیهای استوار و ارادهای خللناپذیر، به عنوان یکی از نمادهای شور و مقاومت در میان همرزمانش شناخته میشد. مسئولیتپذیری، تعهد و سختکوشی او در انجام کارها زبانزد تمامی کسانی بود که با او همسنگر بودند.
اما درخشانترین فصل زندگی خدیجه، حضورش در عملیات سرنوشتساز فروغ جاویدان بود. او که با تمام وجود به آرمان آزادی باور داشت، در روزهای منتهی به این عملیات، عزم و اراده خود را با کلامی پرشور و تاریخی اعلام کرد. در بخشی از وصیتنامهاش که تنها چند ساعت قبل از حرکت به میدان نبرد نوشته شده، چنین گفته بود:
«من آگاهانه قدم در راهی گذاشتهام که از محمد حنیف و بنیانگذاران سازمان و اشرف و موسی تا هزاران هزار خواهران و برادران، این کبوتران خونینبال میلیشیا جان خود را در آن نثار کردند. اکنون سلاح به دست گرفته و در کنار سایر خواهران و برادران مجاهدم قدم به عرصه جنگ رودرو با خمینی دجال و ضدبشر گذاشتهام و تا آخرین نفس در این راه خواهم جنگید.»
خدیجه در جریان عملیات فروغ جاویدان، با تمام توان خود جنگید و در نهایت، جان خود را فدای آرمان رهایی مردم و میهنش کرد. او با خون خود، عهدی را که با مردم ستمدیده ایران بسته بود، به انجام رساند و به کهکشان جاودانهفروغها پیوست.
زندگی و شهادت خدیجه نیکنام یادآور مقاومت زنانی است که در سختترین شرایط، از هیچ چیز برای رسیدن به آزادی و عدالت دریغ نکردند. او نه تنها مادری فداکار، بلکه مبارزی بیباک و الگویی برای ایستادگی و تعهد بود.
نام خدیجه نیکنام و راهی که انتخاب کرد، الهامبخش هزاران زن و مردی است که برای دستیابی به آزادی، حاضر به فداکاری و ایستادگی در برابر سختیها هستند. یادش جاودان و راهش پررهرو باد.
با ما در کانال تلگرام پیشتازان راه آزادی ایران همراه باشید
0 نظرات:
ارسال یک نظر